Terminologiebeheer

terminologie

Gebruikt uw organisatie specifieke begrippen of vakjargon?

PlusQuam helpt bij het in kaart brengen, omschrijven en vertalen van terminologie en draagt er zorg voor dat de goedgekeurde vertalingen consistent worden toegepast.

Terminologiebeheer wordt aanbevolen bij vertalingen waarbij voor belangrijke begrippen goedgekeurde terminologie dient te worden gebruikt. Op basis van uw goedgekeurde termen en specifieke voorkeuren leggen wij een terminologiedatabase aan. Hierin kan ook informatie worden opgenomen met betrekking tot het wel of niet vertalen van productnamen, bedrijfsslogans en UI-informatie. Uiteraard kunt u ook zelf een kant-en-klare termenlijst aanleveren, dan zorgen wij ervoor dat deze informatie beschikbaar komt voor onze vertalers. Zij passen deze vervolgens op een efficiënte manier toe in de vertalingen.

Dankzij onze terminologiesoftware wordt de juiste term op het juiste moment aan de vertaler aangeboden. Hierdoor wordt altijd de gewenste terminologie gebruikt. Dit is in het bijzonder effectief als er sprake is van strakke deadlines, waarbij meerdere vertalers gelijktijdig aan een project werken. Op deze manier garanderen wij dat de specifieke begrippen of vakjargon in uw tekst altijd consistent en naar uw wensen worden vertaald.

Wilt u profiteren van de voordelen van terminologiebeheer bij PlusQuam?
Neem dan contact met ons op!

Like ons op Facebook

Contactgegevens

 PlusQuam
      Liesbergerhout 1
      3845 HS Harderwijk
 
 +31 6 51 91 70 44
 
  info@plusquam.nl
 

Back to Top